Informatie Vrijwilligerswerk

Stichting Constru Casa / Help mee met bouwen / Informatie Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in Guatemala

Stichting Constru Casa

Wil je eens iets écht bijzonders doen tijdens je vakantie? Hou je van reizen en wil je graag meer weten over de Guatemalteekse cultuur? Ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan als vrijwilliger en help mee de leefomstandigheden van een Guatemalteekse familie te verbeteren met de bouw van een nieuw huis.

Voor Vertrek

Aanmelden

Stuur een email naar secretaris@construcasa.nl en laat ons weten wanneer en met hoeveel personen je vrijwilligerswerk wilt komen doen. Ook horen we graag of wij een verblijf voor je moeten regelen (gastgezin, hostel, hotel) en vervoer vanaf de luchthaven naar Antigua, of dat je dat zelf kunt doen. Daarna nemen wij contact met je op om één en ander door te nemen en om af te stemmen hoeveel dagen je wilt helpen bouwen en wat je verder nog in Guatemala wilt doen.

Vervolgens ‘dragen we je over’ aan Sandra, onze vrijwilligerscoördinator in Guatemala, die alles in detail met je zal afstemmen en regelen.

Eigen bijdrage / fondsenwerving

Als je met Constru Casa vrijwilligerswerk gaat doen vragen we je €500 bij te dragen voor de bouw van het huis. Je kan dit bij elkaar brengen door bijvoorbeeld een inzamelingsactie te starten via onze website https://stichting-constru-casa.onlinecollecteren.nl/.

Ook vragen we je om een stukje voor de nieuwsbrief/website te schrijven waarin je je voorstelt en bijvoorbeeld je motivatie geeft om te gaan werken voor Constru Casa deelt.

In Guatemala

Werkzaamheden

In Guatemala word je opgevangen door onze lokale vrijwilligerscoördinator Sandra en het team van Constru Casa. Je krijgt een ontvangstgesprek, leert de mensen van Constru Casa kennen en er wordt afgesproken hoe het vervoer van je verblijfplaats naar de bouw wordt geregeld. De eerste dag reis je samen met de coördinator of bouwvakkers naar de bouwplaats en ga je meteen aan de slag om te helpen bouwen.
Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunende werkzaamheden bij de bouw, zoals het sjouwen van stenen en andere bouwmaterialen, graafwerkzaamheden, fundering maken en blokken stapelen. Dit doe je samen met lokale bouwvakkers en tenminste één gezinslid van de betreffende Guatemalteekse familie .

Per week kun je een dag vrij besteden, om zo ook andere dingen van Guatemala te zien. Het mooiste is als je twee weken blijft om zo de volledige bouw van een woning voor “jouw” familie mee te maken. Als het huis eenmaal klaar is komt er een moment van overdracht voor de familie en dat kunnen jullie dan feestelijk vieren. Aan het eind van je vrijwilligersperiode krijg je van ons een diploma en mag je je “Constru Casa bouw t-shirt” en bidon houden.

Weer thuis

Een maal thuis vragen we je om weer een stukje voor de nieuwsbrief en website te schrijven met al je ervaringen en belevenissen. Ook willen we graag over je ervaring op social media vertellen en we hopen natuurlijk dat je dat zelf ook doet binnen je eigen netwerk! Hoe meer mensen weten over jouw belevenissen in Guatemala en dat je een huis met “jouw familie” hebt helpen bouwen, hoe beter!
error: Content is protected !!