Help mee met bouwen

Stichting Constru Casa / Help mee met bouwen
Vrijwilliger worden bij Constru Casa biedt een unieke culturele ervaring. Onze vrijwilligers delen een intensieve werktijd met de lokale bouwvakkers en hebben de kans om de Guatemalteekse cultuur intenser te ervaren door de uitwisseling met het gezin dat de nieuwe woning krijgt. De Constru Casa woningen worden gebouwd door lokale bouwvakkers en hun assistenten samen met tenminste éen gezinslid van het ontvangende gezin. Bouwvrijwilligers en het gezinslid werken onder de leiding van de metselaars.
Het duurt ongeveer één tot twee weken om een heel huis te bouwen, daarom raden we vrijwilligers aan de hele bouwperiode te werken, zodat ze de bouw van de woning kunnen zien van begin tot eind. De bouwlocatie varieert van landelijk tot dorpsomgevingen, zo ook de plaatsing van de vrijwilligersaccommodaties, met de mogelijkheid om in een stad, een dorpje of zelfs een nog landelijkere omgeving te verblijven. Als je een bouwvrijwilliger Constru Casa wilt worden, kan je contact opnemen door een e-mail ter sturen naar secretaris@construcasa.nl of door het onderstaande contactformulier in te vullen. Wij vragen grote groepen ruim voor jullie reis contact met ons op te nemen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat jullie een geweldig ervaring zullen hebben!

Ervaring van een vrijwilliger

Indy Slagmeulen, oud-leerling van onze ambassadrice Trudy van den Broek, is in februari 2020 samen met 5 klasgenoten van het Liemers College in Zevenaar afgereisd naar Guatemala om daar te helpen met de bouw van een huis. Op 12 juli 2020 hebben zij voor al hun inspanningen, waar deze bouwreis onder viel, de Liemers Award mogen ontvangen. Het verslag van Indy vind je hier.

Formulier voor meer informatie over bouwen in Guatemala

error: Content is protected !!