Help mee met bouwen

Stichting Constru Casa / Help mee met bouwen

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger meehelpen bij Constru Casa is een unieke culturele ervaring. De Constru Casa woningen worden gebouwd door lokale bouwvakkers, hun assistenten en tenminste één gezinslid van het gezin waarvoor het huis bedoeld is. Onze vrijwilligers werken intensief samen met deze bouwvakkers en met het gezin dat de nieuwe woning krijgt. Door deze samenwerking worden de bouwevrijwilligers volledig ondergedompeld in de Guatemalteekse cultuur.
Om je ervaring compleet te maken heeft Constru Casa de handen ineengeslagen met een echte lokale reispartner, Let’s Go to Guatemala. Paula, geboren en getogen in Guatemala, is onze “chapine”. Met veel zorg organiseert ze prachtige, op maat gemaakte reizen naar de verborgen parels van Guatemala. Reizen met Let’s go to Guatemala betekent reizen als een local. Meer informatie over Let’s Go Guatemala kan je hier vinden.
Als je wilt helpen bouwen, al dan niet in combinatie met reis door Guatemala en omgeving, vul dan onderstaand formulier in. We zullen je dan zo spoedig mogelijk van informatie voorzien. We adviseren en helpen je graag bij het organiseren van een bouwreis op maat!

Meer lezen over onze bouwreizen? Download dan hier onze bouwreizen-flyer.

Ervaringen van vrijwilligers

Indy Slagmeulen, oud-leerling van onze ambassadrice Trudy van den Broek, is in februari 2020 samen met 5 klasgenoten van het Liemers College in Zevenaar afgereisd naar Guatemala om daar te helpen met de bouw van een huis. Op 12 juli 2020 hebben zij voor al hun inspanningen, waar deze bouwreis onder viel, de Liemers Award mogen ontvangen. Het verslag van Indy vind je hier.
error: Content is protected !!