bouwen aan een beter leven

Stichting Constru Casa / bouwen aan een beter leven

Gemeenschapsontwikkeling

Constru Casa helpt gemeenschappen in hun ontwikkeling in samenwerking met lokale partnerorganisaties. We bouwen nieuwe woningen en bieden diverse programma´s aan ter ondersteuning van de gezinnen die er wonen. Ook realiseren we gebouwen met een maatschappelijke functie. We bouwen bijvoorbeeld scholen, klinieken, kinderdagverblijven en buurtcentra. We begeleiden de lokale bevolking in het goed gebruik van de nieuwe voorzieningen.

De woningen

Constru Casa bouwt woningen voor gezinnen die in extreme armoede en onder zeer slechte omstandigheden leven. Een woning met drie kamers, een toilet en douche realiseren we voor ongeveer € 5.300 1). Zo´n huis wordt gemaakt van betonblokken, heeft een betonnen vloer en een goed dak. Omdat we vinden dat het huis niet als cadeau moet worden gezien, helpt het gezin mee bij de bouw van het huis en levert het naar vermogen een financiële bijdrage.
1) De kosten in euro´s zijn afhankelijk van de dan geldende valutakoers. We bieden verschillende typen woningen aan, die ook kleiner en goedkoper kunnen zijn.

Vele voordelen

Een Constru Casa woning brengt vele voordelen met zich mee. Het gezin voelt zich veiliger, heeft meer zelfvertrouwen en leidt een gezonder en stabieler leven in hun nieuwe woning. Het kan goed geventileerd en goed schoongehouden worden. Ook is het er veel minder vochtig en heeft men veel minder last van ongedierte. Hierdoor verbetert de hygiëne en hebben ziektes minder kans. Dit alles heeft een positieve uitwerking op hun directe omgeving en op hun kansen voor een betere toekomst.

Ondersteunende programma’s

Naast het bouwen van woningen, scholen, klinieken, e.d. biedt Constru Casa diensten aan ter verbetering van de leefomstandigheden. Zo bieden we efficiënte fornuizen en waterfilters aan, een 4-jaars begeleidingsprogramma, het onderhoud van de woning en programma’s in onderwijs, gezondheidszorg en gemeenschapsontwikkeling.
Door de geïntegreerde aanpak van Constru Casa vindt er een grote verandering plaats voor veel Guatemalteekse gezinnen.

 

error: Content is protected !!